Gokverslaving

Lucas Johnson | gemaakt: 2020-05-29 | bijgewerkt: 2020-05-29

Het kan iedereen overkomen om verslaafd te raken. En ook een verslaving op het gebied van gokken is geen uitzondering. Je zult niet de eerste zijn en ook zeker niet de laatste. Gelukkig zijn er veel manieren om je te helpen als je deze verslaving hebt. Wij kijken hier naar drie mogelijkheden om je hier mee te helpen.  Het is zeker geen overbodig luxe om een gokverslaving serieus te nemen en dat wordt ook bewezen door dit verhaal van (ex) gokverslaafde Marco Smit.

AGOG zelfhulpgroepen

AGOG is een organisatie met zelfhulpgroepen door heel Nederland. Hier kom je samen met andere gokverslaafde om wekelijks samen te werken aan deze verslaving. De groepen zijn heel verschillend en iedereen bevindt zch op een ander punt in zijn herstel. Dit zorgt ervoor dat er mensen aanwezig zijn die al veel verder zijn dan iemand die net aan dit proces begint, waardoor je je hier aan kunt optrekken. De kosten vallen heel erg mee aangezien je alleen bijdraagt voor de ruimte van deze bijeenkomsten. Deze werkwijze is gebasseerd op die van Anonieme Alcoholisten. Het is dan ook een bewezen methode. Het grootste verschil is echter dat AGOG niet samenwerkt met een religieuze groepering, waardoor het geschikt is voor veel meer mensen. Mocht je toch graag willen werken met een christelijke invalshoek dan zijn hiervoor groepen actief in Amsterdam en Rotterdam. AGOG is in veel plekken actief in Nederland. Momenteel zijn ze actief in de steden: Zwolle, Utrecht, Rotterdam, Oss, Nijmegen, Kerkrade, Haarlem, Groningen, Enschede, Eindhoven, Den Haag, Breda, Arnhem, Amsterdam, Almere en Alkmaar.

AGOG betekent Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers. Een gokverslaving gaat vaak gepaard met andere dingen als schulden en bedrog naar naasten.¬† AGOG organiseert dan ook momenten om deze dingen aan te pakken en hiermee een sterker herstel te realiseren niet alleen voor de verslaafde zelf maar ook voor de omgeving van de verslaafde. Voor meer informatie kun je hier naar de website van AGOG, je kunt ook bellen naar het landelijke nummer: 0900-2177721 voor ‚ā¨ 0,10 per minuut.

Gokken De Baas online hulp

Zijn bijeenkomsten niets voor jou en wil je de hulp online opzoeken, dan kun je terecht bij Gokken De Baas. Zij helpen je meer door inzicht te krijgen in het probleemgedrag. Dit wordt mede bereikt door het bijhouden van een logboek. Je krijgt hier een persoonlijk online behandelaar en daarmee is het wel persoonlijker dan AGOG. Voor meer informatie kun je hier naar de website van Gokken De Baan.

Privéklinieken

Met priv√©klinieken is het altijd belangrijk om van te voren goed uit te zoeken hoe goed het werkt. Hetgeen wat je moet onthouden is dat het uiteindelijk commerci√ęle bedrijven zijn. Hierdoor is het niet altijd helemaal zeker dat ze echt bezig zijn om jou zo goed mogelijk te helpen of dat ze vooral bezig zijn om de behandeling zo lang mogelijk te laten duren. Hoe je het ook went of keert is dit in ieder geval de duurste optie en kan oplopen tot duizenden euro‚Äôs per maand. Het is in ieder geval goed dat je het beste wilt voor jezelf en je dierbare en dat is een uitstekend begin, maar zoek vooral de manier die voor jezelf het beste werkt.

Software

Mochten bovenstaande mogelijkheden je nou echt niet aanspreken, niet werken of wil je gewoon een extra om je te helpen dan is er nog een mogelijkheid. Er bestaan meerdere software die speciaal ontwikkeld zijn om online gokken onmogelijk te maken. Dit doen ze door ervoor te zorgen dat de websites van deze casino’s geblokkeerd worden. Je doet er dan ook verstandig aan om dit te installeren zodra je verslaafd bent op al je apparaten. De beste aanbieders op het moment van schrijven zijn Gamblock en Betfilter. Helaas werkt dit niet op Apple apparaten. Mocht je dus een Apple apparaat hebben dan kun je Netnanny gebruiken.

Lucas Johnson
hoofdredacteur
5 stemmen
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars LoadingLaden...