Top 5 Musea om te Bekijken in Las Vegas

Ben je aangekomen in Las Vegas en heb je eventjes geen zin om te gokken? Dan is er genoeg te doen, want dit gebied richt zich compleet op toerisme. Wat denk je van een top 5 met musea die je zeker kunt bezoeken wanneer je in Vegas bent en even niet wilt spelen?

Titanic in het Luxor Hotel

De ‘Titanic Artifact Exhibition’ neemt je mee naar het moment waarop de Titanic voor het eerst uitvoer. In dit museum vind je overblijfselen van de reis van het cruiseschip en wanneer je aan boord gaat, krijg je een pas met de naam en leeftijd van een van de passagiers van de Titanic. Een echte aanrader voor liefhebbers van geschiedenis dit dus.

Neon Museum

Neonverlichting en Las Vegas gaan natuurlijk perfect samen. Maar waar komt deze vorm van verlichting eigenlijk vandaan en hoe werkt het precies? Wil je dit weten, dan moet je zeker even naar het Neon Museum (770 Las Vegas Boulevard) waar ook de oudere neonverlichting van Las Vegas bewaard wordt.

National Atomic Testing Museum

Nucleaire energie, de een gruwelt bij het idee en voor andere mensen zorgt het voor directe interesse. In dit museum vind je antwoorden op vragen, uitleg en zelfs complete trainingen waarbij alle deelnemers leren wat zij moeten doen op het moment dat er een aanval komt. In dit museum vind je overigens ook veel informatie en overblijfselen uit de Koude Oorlog, zeker interessant voor de mensen die dit mee hebben gemaakt of die hier meer over willen weten.

Springs Preserve

Dit is een combinatie van drie musea waarin de Nevada-omgeving rond 1905 centraal staat. Hier vind je hoe mensen een eeuw geleden leefden en je kunt zelfs met een locomotief (of op de fiets) door de stad rijden om je ogen uit te kijken. Een bijzondere ervaring in Las Vegas, zonder twijfel.

Liberace Garage

De meeste bezoekers in dit gebied gaan naar de Liberace Garage dat uiteraard helemaal in het teken staat van de artiest. Hier vind je kostuums die hij gedragen geeft tijdens optreden en andere dingen, waaronder een aantal van zijn auto’s. De gids vertelt je graag alles over het leven van deze bijzondere artiest.

Musea in Las Vegas, zo gek nog niet!

Even niet gokken en gezellig een museum bezoeken, ook dat behoort gewoon tot de mogelijkheden in Las Vegas, waar alle aandacht ligt op het toerisme. Er is dus – naast het casino zelf – meer dan genoeg te doen hier.